7 Nisan 2008 Pazartesi

Arama Motorları Indexi

http://thesearchenginelist.com/
Adından da anlaşılacağı gibi arama motorlarını güzelce kategorize etmiş bir site. Hemen hemen her arama motoru var.

25 Mart 2008 Salı

Mytopia (Online Oyun)

http://www.mytopia.com/
Tavla, satranç, domino gibi oyunları arkadaşlarınızla da oynayabileceğiniz şirin bir site.

18 Mart 2008 Salı

Ücretsiz Resimler

http://www.designpacks.com/Image_Catalog/
Hem reklamsız hem zip halinde toplu olarak indirebiliyorsunuz. Kategorilere de ayrılmış aynı zamanda.

14 Mart 2008 Cuma

aTunes

http://www.atunes.org
Adından iTunes benzeri program gibi duruyor ama aslında çok da benzemiyor. Bir kere iTunes kadar çok bellek yemiyor. Windows XP'de yaklaşık 30 MB gibi bir bellek kullanıyor. Göresellik olarak son derece iyi. Ben daha çok KDE'nin Amarok'una benzettim. Son derece kullanışlı bir mp3, wma, wav, ogg çalıcı. Tag değiştirmek, CDleri rip etmek gibi birçok özellik bunda da var. Lisansı da GPL.

13 Mart 2008 Perşembe

En çok kullanılan CSS teknikleri

http://stylizedweb.com/2008/03/12/most-used-css-tricks/
Göze hoş gelen bir çok şeyi aslında CSS ile yapabilmek mümkün. Burada daha çok hayal gücün kullanmak önemli. Bu site biraz hayal sınırlarınızı genişletecektir umarım.

7 Mart 2008 Cuma

Portable Applications

http://portableapps.com/
Daha çok taşınabilir diskler için oluşturulmuş güzel bir proje bu. Daha çok açık kaynak kodlu (Filezilla, Notepad++, Gimp, Mplayer, Vlc vs..) programları içinde barındırıyor. Ben normal sabit sürücülerimde de kullanıyorum bunu. Tek yapmanız gereken sürücünüzde PortableApps diye bir dizin oluşturmak (örn: C:\PortableApps). Portable Application Suite'i indirmenize bile gerek yok. Uygulamaları tek tek kurabiliyorsunuz. İstediğiniz yere de kısayolları koyabilirsiniz.

6 Mart 2008 Perşembe

Perl Cookbook

http://pleac.sourceforge.net/
Perl Cookbook kitabındaki PERL örnek kodlarını bir çok yüksek seviye dilde (python, ruby vs..) kodlanmış halini bulabileceğiniz güzel bir site. Henüz hepsi tamamlanmamış fakat yine de yeterince faydalı oluyor.

2 Mart 2008 Pazar

Sanal Berber

http://ccgi.bluerabbit.plus.com/virtualbarbershop/
Sanal ortamda artık saç traşı olmak da mümkün. Gerçekten insanı rahatlatıyor, herkese tavsiye ediyorum. Mutlaka kulaklık ile dinleyin, yoksa pek bir anlamı kalmaz.

not : İlk başta ses geliyor fakat bir süre sonra duruyor. Tekrar PLAY tuşuna basınca kaldığı yerden devam ediyor.

24 Şubat 2008 Pazar

Online Alış-Veriş Siteleri Indexi

http://www.fiyattakip.com/
Daha önce bahsettiğim bendeistiyorum ve indragandi tipindeki her gün tek ürün satab internet sitelerini burada bulabilirsiniz.

17 Şubat 2008 Pazar

Windows İçin KDE Uygulamaları

http://windows.kde.org/
Başta Amarok olmak üzere hemen hemen bütün KDE uygulamalarını artık Windows XP'de çalıştırabilirsiniz. Bütün KDE uygulamaları yaklaşık 300 MB gibi bir büyüklüğe sahip. Eğer Linux kullanmadıysanız bile Linux'te ne tür uygulamalar olduğuna dair bir fikir sahibi olmuş olursunuz.

10 Şubat 2008 Pazar

Online Alış-Veriş (bendeistiyorum)

http://www.bendeistiyorum.com/
Her gün tek ürün satan bir site daha. Indragandi gibi çalışıyor bu da. Belki gelecekte daha fazla karşımıza çıkacak bu tür siteler. Her gün internetten takip etme olanağı olanlar için iyi bir fırsat aslında.

3 Şubat 2008 Pazar

Online Alış-Veriş (indragandi)

http://www.indragandi.com/

Her gün sadece 1 ürün satan bir online alış-veriş sitesi. Tabi göreceğiniz üzere fiyatları gayet makul. Hesaplı alış-veriş yapmak isterim diyenler için tavsiye edilir.

27 Ocak 2008 Pazar

Teknoloji Haberleri (shiftdelete)

http://www.shiftdelete.net/
Bilişim dünyasındaki yeniliklerden artık Türkçe olarak haberdar olmanız mümkün. Uzun bir süreden beri işlerini aksatmadan yapıyorlar gerçekten. Her gün baktığınız internet sitelerinden birisi olabilir. Çünkü sürekli güncelleniyor.

20 Ocak 2008 Pazar

Windows XP Update CD'si (dakota)

http://www.theatticnetwork.net/dakota.php
Project dakota.
Windows XP SP2 kullanıcıları için çok güzel bir araç. CD'nin içerisinde SP2 sonrası çıkan güncellemeler bulunuyor. Yalnız bu CD'yi indirecek bilgisayarın orjinal XP olması gerekiyor. Kurulum için orjinal olmasına gerek yok.

13 Ocak 2008 Pazar

Linux-Unix Cheat Sheets

http://www.scottklarr.com/topic/115/linux-unix-cheat-sheets---the-ultimate-collection/
Linux, Solaris, AIX, Ubuntu, gdb gibi programların kullanımı hakkında pratik bilgiler bulabileceğiniz bir site. Doğrusu iyi bir derleme olmuş.